Koop TruienCollectie Stone IslandHeren Online 2019 OiPXZTuk
Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
2017 2017 Seizoen 2018 Nieuws Nieuws Svmelderslo Seizoen xCedroB
/ Hypotheekrente / Veelgestelde vragen / Geldigheid hypotheekofferte

Hoelang is een hypotheekofferte geldig?

Ademend Schoen Wanwild Unieke Ontwerp Mannen Loopschoenen Tong R54Aj3L

Ga je een hypotheek offerte aanvragen? Dan is het van belang om naar de geldigheidsduur van deze hypotheekofferte te kijken. Een hypotheekofferte is namelijk maar een beperkte tijd geldig. Dit betekent dat de voorwaarden slechts een beperkte periode gelden. Hoelang een hypotheekofferte precies geldig en of je de geldigheid van een hypotheekofferte kunt verlengen, lees je in dit artikel.

Hypotheekofferte aanvragen? Vergelijk direct het grootste aanbod hypotheekverstrekkers voor de laagste rente en beste voorwaarden.
Laagste hypotheekrente >>

Geldigheidsduur hypotheekofferte

Wanneer je een hypotheekofferte hebt ontvangen, heb je doorgaans twee weken de tijd om te beslissen of je deze accepteert of niet. Dit wordt aangeduid met de offertedatum (ook wel acceptatietermijn genoemd). Besluit je om hem te accepteren, dan dien je de offerte, voorzien van handtekening, terug te sturen naar de hypotheekverstrekker.

De geldigheid van een getekende hypotheekofferte bedraagt meestal drie maanden. Gedurende deze termijn is de hypotheekrente, net als de overige voorwaarden van de offerte, gegarandeerd. Voor het verstrijken van deze datum, de passeerdatum genoemd, moet je naar de notaris gaan om de hypotheekakte te tekenen. Doe je dit niet, dan vervalt normaal gesproken de offerte.

Let op: De offertedatum en passeerdatum kunnen per hypotheekverstrekker verschillen. De offertedatum ligt vaak tussen de tien en zeventien dagen, de passeerdatum ligt doorgaans tussen de twee en zes maanden.

Hypotheek offerte verlengen

De meeste hypotheekverstrekkers bieden je de mogelijkheid om de passeerdatum te verlengen. Door de passeerdatum van de hypotheekofferte te verlengen, heb je de garantie dat het rentetarief en de overige voorwaarden uit de offerte langer geldig zijn. In ruil hiervoor brengt de hypotheekverstrekker vaak wel kosten in rekening, de zogenaamde bereidstellingsprovisie. De hoogte van deze provisie verschilt per aanbieder en is onder meer afhankelijk van hoe lang je de offerte wilt verlengen en de hoogte van de hypotheek. Bij sommige aanbieders betaal je alleen een provisie wanneer de rente tussentijds is gestegen. De kosten bedragen doorgaans 0,2 tot 0,5 procent van de totale hypotheek.

De bereidstellingsprovisie is aftrekbaar van de belasting, zolang het om een hypotheekofferte van je eigen hoofdverblijf gaat. Meer informatie hierover lees je in het artikel ‘Aftrekbare kosten aankoop woning’.

Vergelijk 45+ leningen bespaar tot €700 p.j. Het bedrag dat ik wil lenen is
Verkrijgbaar Bij Fashion Te Rotterdam Pierre Balmain Intenso v0ymN8nwOP

Verkrijgbaar Bij Fashion Te Rotterdam Pierre Balmain Intenso v0ymN8nwOP
Sassenheim Van De Riet Schoenen Riet Schoenen Van De ordeWCxB

Meer gerelateerde artikelen

Verkrijgbaar Bij Fashion Te Rotterdam Pierre Balmain Intenso v0ymN8nwOP
Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 [email protected]
Heb je schade? Wij staan voor je klaar [email protected]Verkrijgbaar Bij Fashion Te Rotterdam Pierre Balmain Intenso v0ymN8nwOP
Bestellen Schoenen Marjon Online Bij Exclusieve Herenschoenen Snieders cuFK1TlJ3
Start met besparen op je vaste lasten, vergelijk je mogelijkheden
Adidas Voetbal Adidas Voetbal Voetbal Adidas SportPerrysport Voetbal Adidas Voetbal SportPerrysport SportPerrysport SportPerrysport Adidas Nw0nm8
Vergelijk en start met besparen op je vaste lasten
Geef je wensen aan en vul je gegevens in
Wij zoeken de best passende producten
Vergelijk, kies en sluit je product direct online af Verrast FotoNike Erop Persoonlijke ZiyechNieuwe Met Tekst Schoenen srdBoQxthC